Nora is niet meer te stoppen!

Toen Nora de Jong (19 jaar) naar de brugklas ging, had ze de leesvaardigheid van een kind in groep 4. Het trage leestempo brengt haar naar vmbo-t. Moeder Anneke: ‘Daar is natuurlijk totaal niets mis mee, maar ze verveelde zich enorm. Haar niveau was getest op havo/vwo. Als moeder wil je je kind zien groeien. Ik was inmiddels gaan denken dat ze lui was.’ Tot Nora’s oma over Xlens leest.

 ‘In de vakantie ga ik altijd logeren bij mijn oma in Groningen’, vertelt Nora. ‘Ze is dol op boeken. Ik lees altijd veel als ik bij haar ben. Als kind koos ik voor luisterboeken, maar later ook steeds meer gewone boeken. Maar het duurde een eeuwigheid eer ik ze uit had en ik kreeg er hoofdpijn van. Oma las in de krant over Xlens en bleef maar ‘drammen’ dat ik een test moest doen. Mijn moeder en ik geloofden er niet zo in. Maar oma was volhardend en het feit dat je je geld terugkrijgt als het niet werkt, haalde ons over de streep.’

 

Lees meer >