Onafhankelijk en objectief tevredenheidsonderzoek door tevreden.nl geeft aan dat de conclusie van Balans nader dient te worden bekeken

Landelijke vereniging Balans ontvangt ongenuanceerde uitspraken van de Vereniging tegen de Kwakzalverij met open armen.

De landelijke vereniging Balans
Landelijke vereniging Balans werkt samen met de Vereniging Woortblind die zich verbindt met hulpmiddelenleveranciers als Lexima, Optelec, Dedocon en Stichting Aangepast Lezen. In lijn daarvan is het voorstander van het gebruik van deze hulpmiddelen die het omgaan met dyslexie moeten verminderen, zoals luisterboeken, computerprogramma’s, aangepaste lettertypen, boeken met vereenvoudigde woorden of combinaties hiervan. Daarnaast wordt ook verwezen naar extra training of coaching.

Hard werken
Volgens de vereniging Balans is het omgaan met dyslexie hard werken. Of zoals het op de website verwoord staat: “Het is hard werken om een kind met dyslexie te leren lezen. Zowel voor de school als voor de ouders. Maar het meeste werk moet natuurlijk door het kind zelf worden gedaan. Dit vereist een groot doorzettingsvermogen”. Doorzetten en ploeteren dus! Een andere suggestie vonden we in het interview: mogelijk zijn er andere talenten die het kind of de persoon wel kan uitbuiten om succesvol te zijn.

Xlens biedt met zijn kleurenfilters voor velen hulp bij leesproblemen. Onafhankelijke reacties van gebruikers zijn te vinden op bijvoorbeeld Tevreden.nl. Bovendien maakt Xlens gebruik van het niet-goed-geld-terug principe waarmee u de volledige kosten van de kleurenfilters terug krijgt indien u niet tevreden bent.

Het alternatief past niet bij de huidige belangen van de vereniging Balans. Vandaar dat zij de ongenuanceerde uitspraken van de Vereniging tegen de Kwakzalverij met open armen ontvangen.

Waarschuwing van de vereniging
De vereniging Balans waarschuwt u voor Xlens: “Volgens deskundigen kan vertrouwen op deze therapieën een kind eerder kwaad dan goed doen. Omdat het resultaat zeer onzeker is, kan het kind hierdoor het vertrouwen in een behandeling verliezen of denken dat het zelf niet goed z’n best heeft gedaan.”.

De waarschuwing oogt merkwaardig omdat wanneer de Xlens kleurenfilters blijken te helpen, het resultaat direct duidelijk is, terwijl de vereniging therapieën promoot die het kind hard laten werken en laten worstelen met de klachten. Zonder een beoordeling over de werking van andere hulpmiddelen te willen doen, lijkt het er hier sterk op dat de vereniging in zijn spiegel kijkt bij de uitspraak.

Xlens; iets voor u?
Helaas kunnen we niet iedereen met Xlens kleurenfilters helpen bij leesproblemen. Bij Xlens kunt u voor 50 euro een leesonderzoek doen waarin duidelijk wordt welke hulp Xlens kan bieden. Daarna loopt u geen risico meer omdat bij een aanschaf een niet-goed-geld-terug regeling geldt waarbij u uw geld terug ontvangt indien u toch niet tevreden bent. Ontneem u zich deze kans niet en maak een afspraak.

Bekijk de reviews

Meer dan 300 reviews van Xlens gebruikers in Nederland

Doe een onderzoek bij een van onze specialisten!

Bel direct voor een afspraak.

Vanuit Nederland:
088 26 31 207.
Vanuit België:
011 94 61 16.

U kunt ook een terugbelverzoek versturen.
U wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld door Xlens. Wij staan u in elk geval graag te woord!

Ja, ik wil worden teruggebeld.