Kwaliteitsverbetering onderzoek middels eye-tracking

Xlens zoekt deelnemers die de Xlens bril willen testen middels eye-tracking.

Een testcase die het verschil kan maken

Xlens is de kwaliteit van haar onderzoek aan het verbeteren voor kinderen en jong volwassenen met leesproblemen of leesgerelateerde klachten. In combinatie met de nieuwste high-end techniek weten onze optometristen binnen 30 minuten of de Xlens kleurenfilters hulp kunnen bieden. Om onze vernieuwde onderzoeksmethodiek te toetsen, organiseren we op 18 en 19 oktober (herfstvakantie Zuid) een testcase onder mensen met leesproblemen of leesklachten.

 

Eye-tracking: uitkomsten gebaseerd op objectieve metingen!

Met eye-tracking worden de bewegingen van het oog geregistreerd door een computer. We kunnen zo o.a. zien op welke wijze iemand leest. Na deze test worden de resultaten van de oogbewegingen en de wijze waarop tekstregels gelezen worden, visueel gemaakt. We doen deze test zonder en met Xlens kleurenfilters, waardoor direct duidelijk is of de filters wel of niet werken.

 

Hoe gaat het in zijn werk: 

 • U vult online een aanmeldformulier in;
 • Uit de ingeschreven kandidaten worden een 18-tal personen geselecteerd;
 • Wanneer u bent geselecteerd, ontvangt u een uitnodiging met een tijdstip waarop u verwacht wordt: vrijdag 18 of zaterdag 19 oktober;
 • U ontvangt een email-link, waar u een vragenlijst invult;
 • U ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,20 per kilometer, met een maximum van € 25,00 per deelnemer;
 • Wanneer blijkt dat u baat heeft bij de Xlens kleurenfilters, en u besluit over te gaan tot aanschaf ervan, ontvangt u een korting van 50% op de prijs van de Xlens kleurenfilters.

Op de dag zelf ziet het onderzoek er als volgt uit:

 • er wordt eerst gekeken of u wel of geen sterkte heeft. Dit om uit te sluiten of de klachten worden veroorzaakt door een slechte visus en wanneer u een bril draagt, of de sterkte correct is;
 • er volgt een test middels eye-tracking;
 • de output wordt geanalyseerd door een daarvoor opgeleide optometrist;
 • vervolgens wordt er samen met een Xlens specialist bepaalt of en welke kleurenfilters u zouden kunnen helpen;
 • hierna volgt er nogmaals een test middels eye-tracking met de Xlens kleurenfilters;
 • beide resultaten, met en zonder Xlens kleurenfilters, kunnen daarna met elkaar worden vergeleken.
MELD U NU AAN

Doe mee met de testcase u kunt helpen het verschil te maken!

“Heel nauwkeurig brengen we uw oogbewegingen in kaart tijdens het lezen, hiermee zien we waar uw ogen op richten, hoe vaak ze teruggaan naar het vorige woord of hoe nauwkeurig uw ogen bewegen over de tekst.”

Luc Uijen, optometrist

poster
00:00
--
/
--

Voor wie is deze test geschikt?

Voor iedereen die moeite heeft met lezen of last heeft van leesgerelateerde klachten zoals dansende letters, hoofdpijn, concentratieproblemen, etc. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat bij Xlens gebruikers klachten verminderen of verdwijnen en dat lezen makkelijker en beter gaat.

 

Uniek in Nederland

De optiekzaak waar het onderzoek plaatsvindt, Eyecentre in Maasbracht, is de eerste in Nederland die deze techniek inzet. Het grootste gedeelte van het onderzoek wordt uitgevoerd door optometristen van Eyecentre.

“Alles van wat u leert komt voor 80% via je visuele kanalen binnen. Met de standaard oogtesten bij een oogarts, opticien of consultatiebureau worden 50% van de visuele functies niet ontdekt als deze niet functioneren.”

Luc Uijen, optometrist

poster
00:00
--
/
--
MELD U NU AAN

Doe mee met de testcase u kunt helpen het verschil te maken!

Ik heb al een bril op sterkte

Dat is geen probleem! Het onderzoek doet u met uw bril op. De Xlens kleurenfilters kunnen met sterkte en/of andere bewerkingen worden geleverd.

 

Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober

Op deze twee dagen vinden de onderzoeken plaats tussen 9.00 en 17.00 uur. Wanneer u wordt uitgenodigd ontvangt u een oproep met een datum en een tijdstip.

 

Wilt u deelnemen? Schrijf u tijdig in!

Aanmelden voor deelname aan dit onderzoek kan tot 5 oktober 2019.

 

18 kandidaten

Uit de aanmeldingen worden 18 personen geselecteerd. De selectie gebeurt op basis van de input en de motivatie die wordt gegeven op het aanmeldformulier.

 

“We koppelen al meer dan 25 jaar visuele functies aan prestaties, zoals leesprestaties of leesvermogen.”