Hoe het werkt

Eyetrack oogonderzoek technologie helpt bij het vaststellen van de eindconclusie en advies

Op de locaties Eindhoven en Roosendaal biedt Xlens een gratis eyetrack oogonderzoek aan waarbij we gebruik maken van een intelligente computer. In tegenstelling tot het traditionele onderzoek kunt u daarmee direct letterlijk zien wat het verschil is tussen het lezen zonder en mét de Xlens kleurenfilters.

Wat doet deze intelligente computer?
Dit hightech beeldscherm registreert met 15 camera’s de oogbewegingen die tijdens de leestesten worden gedaan. Via de digitale registratie worden de gezamenlijke- en afzonderlijke oogbewegingen geregistreerd en visueel gemaakt. Deze opnames zijn eenvoudig terug te kijken en te analyseren.

Hoe ziet dit Xlens eyetrack onderzoek eruit?

  • We starten met een functionele oogtest middels het gebruik van Eyetrack oogonderzoek techniek. Hierbij worden door middel van oefeningen de oogbewegingen en oog-hand coördinatie digitaal geregistreerd.
  • Er wordt nu een Nederlandse leestest aangeboden, gevalideerd en op het niveau dat bij u of uw kind past. Aan het einde van deze korte tekst volgen er een 10-tal korte vragen die met ja / nee moeten worden beantwoord.
  • Daarna gaan we kijken met welke kleurenfilter er eventueel verbetering of verlichting gerealiseerd kan worden.
  • Hierna volgt wederom een gevalideerde leestest. Uiteraard wordt er een andere tekst aangeboden.
  • We kunnen nu meteen zien, letterlijk, wat het verschil is tussen het lezen zonder en mét de Xlens kleurenfilters.
  • De specialist zal vanuit deze computer output een analyse maken en deze voorzien van het juiste advies.
Eyetrack results
Xlens partner Maasbracht

Het innovatieve Eyetrack apparaat en de Xlens expertise zorgen voor een veel betrouwbaardere eindconclusie dan voorheen.

Luc UijenNeuro optometrist

Ook verrast door het Xlens effect?