Functioneel oogonderzoek met eyetrack apparatuur

Op de locaties Maasbracht, Eindhoven en Roosendaal biedt Xlens onderzoeken aan met eyetrack apparatuur. In tegenstelling tot het traditionele onderzoek kan je daarmee direct letterlijk zien wat het verschil is tussen het lezen zonder en mét de Xlens kleurenfilters. 

 

Wat doet dit apparaat?

Dit hightech beeldscherm registreert met camera’s de oogbewegingen tijdens de testen die worden gedaan. Zo wordt er visueel gemaakt hoe de ogen gezamenlijk én afzonderlijk bewegen. Deze opnames zijn eenvoudig terug te bekijken.

Hoe ziet dit Xlens onderzoek er uit?

  • We starten met een functionele oogtest, hierbij worden er door middel van oefeningen oogbewegingen en oog-hand coördinatie geregistreerd.
  • Vervolgens wordt er een Nederlandse leestest aangeboden, gevalideerd en op het niveau dat bij u of uw kind past. Aan het einde van deze korte tekst volgen er een 10-tal korte vragen die met ja / nee moeten worden beantwoord.
  • Daarna gaan we kijken met welke kleurenfilter er eventueel verbetering of verlichting gerealiseerd kan worden. 
  • Dan doen we wederom een gevalideerde leestest. Uiteraard wordt er een andere tekst aangeboden.
  • We kunnen nu meteen zien, letterlijk, wat het verschil is tussen het lezen zonder en mét de Xlens kleurenfilters.

Een afspraak plannen

Dat kan eenvoudig met de online agenda. U ontvangt binnen een week de bevestiging en een link naar een vragenformulier. Deze dient u in te vullen, online, voordat u de afspraak heeft.

Of bel met onze specialist

Voor vragen of het plannen van een afspraak kunt u ook contact opnemen met een Xlens specialist. U belt hiervoor tussen 9.00 – 17.00 uur met 088 263 1207

Wat zijn de kosten?

Onderzoek:

Voor dit Xlens onderzoek, waarbij we gebruik maken van eye-track apparatuur, betaalt u € 50,00 onderzoekskosten.

Aanschaf Xlens kleurenfilters:

Wanneer uit het onderzoek blijkt dat u of uw kind baat heeft bij de Xlens kleurenfilters, dan krijgt u € 55,00 korting en betaalt u € 500,00 i.p.v. € 555,00

Montuur:

De kosten voor het montuur zijn afhankelijk van welk montuur u kiest.

Niet tevreden? Geld terug!

Binnen een termijn van 30 dagen na de aanschaf van de Xlens kleurenfilters heeft u recht op teruggave. De Xlens kleurenfilters kunnen worden ingeleverd bij de Xlens specialist waar deze zijn aangeschaft. U ontvangt het aankoopbedrag van de kleurenfilters minus € 50,00* (*administratie-, verzend- en verwerkingskosten) binnen 4 weken terug op zijn/haar rekening.

U loopt dus weinig risico!

Direct online afspraak maken

Plan uw afspraak hier in onze online agenda.

"Zijn er ervaringen die ik kan lezen?"

Er is voor Xlens geen betere bewijsvoering dan de tevreden gebruikers. Een aantal van de Xlens gebruikers delen graag hun ervaringen hun reviews.