“Ik maakte de cito-toets zó goed…”

Denise (12 jaar): “Ik maakte de cito-toets zó goed dat ik het onderdeel begrijpend lezen 3 x over moest doen!”

Mijn naam is Denise Schokker en ik ben 12 jaar. Vanaf groep 3 heb ik al een leesprobleem, maar pas in groep 7 is er ontdekt dat ik dyslexie heb. Ook heb ik ADHD. Op dit moment zit ik in groep 8 op een bijzonder onderwijs school. Mijn doel was om ooit na deze school naar een gewone vmbo school te kunnen, helaas zei school dat dit waarschijnlijk niet mogelijk was en dat een praktijkschool de beste optie was.

Na een Xlens onderzoek bleek dat ik baat had bij de kleurenfilters. Ik was heel blij maar vond het ook lastig hoe zouden de andere kinderen reageren op de bril hij heeft wel blauwe glazen. Dat bleek gelukkig erg mee te vallen. Ik merkte gelijk al verbetering. Ook kon ik de ondertiteling van tv volgen. Dat zijn kleine dingen waar ik blij van werd. Nu in groep 8 maakte ik de CITO-toets met de Xens bril op. Ik maakte de toets zó goed dat ik het onderdeel begrijpend lezen 3 x over moest doen. En toen na een week de echte uitslagen kwamen konden we ons geluk niet op: 3 niveaus omhoog wat er in resulterende dat ik toch naar het vmbo mag.

Wij zijn super blij en denken zeker dat dit zonder Xlens niet was gelukt. Dus ik en m’n ouders zijn super blij met de Xlens bril. Bedankt!