Hulp bij kleurenblindheid

Heeft u moeite om de juiste kledingcombinatie uit te kiezen omdat u kleurenblind bent? Grote kans dat wij u kunnen helpen. Bij 80% van alle mensen met kleurenblindheid zorgen Xlens filters ervoor dat zij weer kleuren kunnen zien. Met een Xlens bril ziet u weer alle kleuren, wellicht voor het eerst in uw leven?!

Mensen met kleurenblindheid hebben moeite met het waarnemen van een of meerdere kleuren. Het kan ook zijn dat men een bepaalde kleur helemaal niet kan zien. Kleurenblindheid hangt meestal samen met de werking van de kegeltjes die zich in het netvlies bevinden. De kegeltjes zijn gevoelig voor rode, groene en blauwe kleuren (lichtgolven). Als een van de drie typen kegeltjes niet gevoelig genoeg is of als er te weinig kegeltjes van een bepaalde kleur zijn, betekent dit dat een persoon moeite heeft om die kleur te zien. Het meest komt voor dat iemand problemen heeft met de rode en/of groene kegeltjes. De blauwe kegeltjes zijn veel minder vaak het probleem.

Kleurenblindheid kan daarnaast ook worden veroorzaakt door problemen met de oogzenuw of de ooglens. De aandoening komt het meest voor bij mannen en kan erfelijk bepaald zijn.

Ruim 80% van de mensen die moeite hebben om bepaalde kleuren waar te nemen, geeft aan met de Xlens bril veel beter kleuren te kunnen onderscheiden.

Xlens verbetert de kleurherkenning, maakt kleuren helderder, maakt het mogelijk kleuren te zien die voorheen niet werden gezien en helpt met het herkennen en benoemen van kleuren. Dit verhoogt ook de veiligheid, bijvoorbeeld bij het zien van verkeerslichten en remlichten.

"Moet ik eerst naar een oogarts of opticien?"

Wanneer u twijfelt aan de gezichtsscherpte dan raden wij u aan om eerst een bezoek te brengen aan een opticien of oogarts en pas daarna de test te doen.

BOEK AFSPRAAK

Boek online uw afspraak bij de dichtstbijzijnde Xlens locatie.

TERUGBELFORMULIER

Als u niet direct online een afspraak wilt inboeken dan kunt u kunt ook een terugbelverzoek versturen. U wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld door een van onze Xlens specialisten. Zij staan u graag te woord!

Ja, ik wil worden teruggebeld.Kies de locatie van uw Xlens specialist:


Door het formulier te sturen naar Xlens gaat u akkoord met onze Privacy Statement en Cookie beleid .