Kosten en garantieplan

Dit zijn de kosten en garantieplan voor de Xlens bril

Het Xlens onderzoek

Om te bepalen of u baat heeft bij de Xlens kleurenfilters kunt u gebruik maken van een gratis onderzoek in Eindhoven of Roosendaal.  Op deze twee locaties maken de specialisten gebruik van de Eyetrack technologie.

U kunt ook kiezen voor het traditioneel Xlens oogonderzoek op één van de andere Xlens locaties in Nederland. Hier zijn echter wel onderzoekskosten van 50 euro aan verbonden. Een onderzoek duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens beide onderzoeken wordt het direct duidelijk of u of uw kind baat heeft bij de Xlens kleurenfilters. Naar aanleiding van de testresultaten beslist u of u een bril met kleurenfilters wilt aanschaffen.

De Xlens bril

De kosten van een Xlens bril bedragen € 605,- (de kleurenfilters zijn € 555,- per twee glazen en €50,- voor een montuur uit de Xlens collectie). Dit is inclusief een controle na drie maanden, een uitgebreide rapportage, een Xlens pas en informatie voor leerkrachten. U kunt ook zelf een montuur meebrengen. De Xlens glazen kunnen ook aangepast worden aan uw sterkte.

Termijnbetaling (alleen geldig in Nederland)

Het bedrag voor de aanschaf van de Xlens bril kan in drie termijnen worden voldaan. Als u hier gebruik van wilt maken, verzoeken wij u dit kenbaar te maken bij uw Xlens specialist bij bestelling van de bril. Deze termijnbetaling geldt alleen voor de aanschaf van een Xlens bril in Nederland.

BOEK EEN ONLINE AFSPRAAKBOEK EEN ONLINE AFSPRAAK
Kosten en garantie

Het Xlens all-in garantieplan

Xlens kleurenfilters

Er is een mogelijkheid om risico’s te voorkomen door een all-in garantieplan. In geval van verlies, beschadiging of diefstal van uw bril, maar ook bij verandering van optische sterkte, kunt u bij ons nieuwe kleurenfilters aanvragen. De kosten voor het garantieplan van uw Xlens kleurenfilters bedragen € 50,- per jaar. Dit garantieplan is enkel van toepassing op de Xlens kleurenfilters en niet op het montuur.

LET OP: een montuur valt niet onder dit garantieplan.

Xlens vervangt de geleverde Xlens kleurenfilters onder de volgende voorwaarden:

  • Looptijd van dit garantieplan is 1 jaar en kan tussentijds niet beëindigd worden.
  • De Xlens kleurenfilters worden vervangen in geval van beschadiging, verlies en diefstal.
  • De Xlens kleurenfilters worden vervangen als een oogspecialist aangeeft dat er een andere optische sterkte noodzakelijk is.
  • Per abonnementsperiode van een jaar worden er maximaal 2 paar Xlens kleurenfilters vervangen.
  • Eigen risico bij vervanging is 20% van de aanschafkosten van de Xlens kleurenfilters.
  • In geval van beschadiging dienen de eerder geleverde Xlens kleurenfilters te worden ingeleverd.
  • In geval van verlies of diefstal dient een aangiftebiljet van de politie te worden overlegd.
  • Er wordt enkel tot vervanging van de Xlens kleurenfilters overgegaan als het all-in garantieplan volledig is betaald.

LET OP:

Een montuur valt niet onder dit garantieplan.

Ervaar zelf wat Xlens filters kunnen beteken.