De meest gestelde vragen op een rij...

Omdat er naast de referenties altijd onbeantwoorde vragen blijven bestaan proberen we via deze vraag en antwoord pagina de belangrijkste vragen te beantwoorden die we dagelijks gesteld krijgen van ouders of jongeren. Vindt u het antwoord op uw vraag niet terug, vul dan het vragenformulier in.

Kunnen de Xlens kleurenfilters dyslexie oplossen?

Nee, maar met de Xlens kleurenfilters kunnen wel veel klachten die gepaard gaan met dyslexie en leesproblemen verminderen of verdwijnen. Het gaat om klachten zoals: Dansende of wazige letters; Niet begrijpen wat er staat; Ondertiteling niet kunnen volgen; Hoofdpijn of migraine; Langzaam lezen; Moeite met concentreren; Vermoeid uit school / werk. Dit is onlangs aangetoond in een onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd onder 269 gebruikers van de Xlens bril.
Kijk hier voor veelvoorkomende klachten.

Hoe kom ik in contact met Xlens gebruikers?

Via de Xlens Facebook pagina kun je je vraag stellen. We hebben inmiddels bijna 4.000 volgers dus wordt je vraag vast wel onafhankelijk beantwoord. Je kunt ook naar onze facebook-reactie-pagina waar wij reacties op Facebook verzamelen zodat je hen persoonlijk kunt benaderen met je specifieke vraag.

Wat als het niet werkt? Krijg ik dan mijn geld terug?

Ja, voor onze Xlens bril geldt de garantie: niet goed, geld terug. Als binnen 30 dagen nadat de Xlens bril is aangeschaft blijkt dat de kleurenfilters geen duidelijk resultaat hebben of u bent zelf niet tevreden, dan ontvangt u het aankoopbedrag minus € 50,- retour. U loopt dus weinig risico!
Lees hier alles over onze niet goed geld terug garantie.

Wat was het oordeel van de RCC nu eigenlijk?

Het RCC beoordeelt reclame uitingen en heeft ten aanzien van Xlens bepaalt dat: “Het bedrijf Xlens mag de kwalificatie “wetenschappelijk bewezen” en “hét hulpmiddel bij dyslexie” niet meer gebruiken”. De RCC doet geen uitspraken over de werking van producten.

Welnu, geheel wat anders dan de eindconclusie die Broer Scholtens in de kop van zijn artikel naar aanleiding van de uitspraak schrijft: Xlens-kleurenbrillen helpen niet bij dyslexie. Waarschijnlijk is de toegepaste journalistieke “vrijheid” het meest passend bij het publiek van Kwakzalverij.nl terwijl ook de heer Scholtens goed weet dat consumentenonderzoek aantoont dat velen profijt hebben van Xlens kleurenfilters.
Lees verder >

Hoe werken de Xlens kleurenfilters?

Mensen met leesproblemen en visuele dyslexie ervaren veel klachten die worden veroorzaakt door een verstoorde of verkeerde overdracht van lichtprikkels van ogen naar hersenen. De gepatenteerde filters van Xlens zijn lichtprikkel dempend en zorgen er voor dat de lichtinval en lichtprikkelverwerking, door een selectieve absorptie van het licht, van ogen naar hersen op een dermate manier worden gecorrigeerd dat er direct verlichting en verbetering op treed. Bestaande leesgerelateerde klachten en leesproblemen zullen direct verminderen en kunnen bij correct gebruik verdwijnen.

Wanneer en hoe lang moet ik de Xlens bril dragen?

Wij adviseren de Xlens bril minimaal 5 uur per dag te dragen. Dit kan op allerlei momenten en hoeft zeker niet per se tijdens het lezen. Het mag ook als u eet, een game speelt, of buiten bent. Het voornaamste is dat de gecorrigeerde lichtprikkelverwerking van ogen naar hersenen wordt gestimuleerd. Verbetering met lezen en/of vermindering van klachten zullen direct merkbaar zijn. U zult merken naarmate u de bril langer draagt, dat het lezen makkelijker gaat en veel klachten verminderen of verdwijnen. Na drie jaar zult u de Xlens bril minder nodig hebben of gebruiken. In sommige gevallen heeft u de Xlens bril helemaal niet meer nodig en blijft uw leestempo en begrijpend lezen op niveau en/of zijn de klachten definitief verdwenen.

Zijn er ervaringen die ik kan lezen?

Er is voor Xlens geen betere bewijsvoering dan de tevreden gebruikers. Een aantal van de Xlens gebruikers delen graag hun ervaringen hun reviews.
Klik hier om meer dan 300 reviews te lezen.

Wat is het verschil tussen gekleurde overlays en de Xlens kleurenfilters?

Iemand met dyslexie of leesproblemen ervaart een groot aantal klachten, zoals dansende of wazige letters, moeite met concentreren, radend lezen, leesgerelateerde hoofdpijn, etc. Veel van deze klachten worden veroorzaakt doordat de lichtprikkelverwerking van wit licht, van ogen naar hersenen niet correct verloopt. Deze klachten ontstaan dus niet alleen tijdens het lezen, maar ervaren personen ook met dagelijkse bezigheden.

Gekleurde overlays corrigeren alleen maar tijdens het lezen, waarbij de invloed van wit licht voor een groot gedeelte niet weggenomen wordt omdat de overlay op de te lezen tekst ligt. Bij de ogen valt nog steeds veel wit licht binnen. Veel klachten zullen dus blijven bestaan.

De Xlens kleurenfilters corrigeren de lichtinval en lichtprikkelverwerking optimaal, omdat de gekleurde lens voor de ogen zit. Hierdoor valt er praktisch geen wit licht meer binnen. Het corrigeren van de lichtinval en lichtprikkelverwerking ervaart de persoon tijdens alle bezigheden. Hierdoor verminderen of verdwijnen veel van de leesproblemen of leesgerelateerde klachten.

Moet ik eerst naar een oogarts of opticien?

Wanneer u twijfelt aan de gezichtsscherpte dan raden wij u aan om eerst een bezoek te brengen aan een opticien of oogarts en pas daarna de test te doen.

Kan de Xlens bril gelijktijdig met een dyslexie behandeling?

De Xlens kleurenfilters is de enige methode waarbij het (lees)resultaat direct meetbaar is. Wij zijn er van overtuigd, dat een groot deel van personen met klachten die gepaard gaan bij dyslexie of leesproblemen, geholpen kunnen worden met de Xlens bril. Wanneer dit voor of tijdens het begeleidingstraject zou plaatsvinden dan zullen de resultaten sneller vorm krijgen.

Xlens zegt niet dat de kleurenfilters de ultieme oplossing is voor mensen met dyslexie maar juist een hele goede aanvulling is op een trainingstraject die iemand ondergaat. Als je het leesprobleem kunt ondervangen ben je vaak al een heel eind op weg.

Bekijk de reviews

Meer dan 300 reviews van Xlens gebruikers in Nederland