Oordeel Reclame Code Commissie (RCC) omgebogen naar misleidende eindconclusie

Xlens mag de kwalificatie “wetenschappelijk bewezen” niet meer gebruiken, heeft de Reclame Code Commissie (RCC) geoordeeld.

Wetenschapsjournalist Broer Scholtens en auteur van (VtdK) Kwakzalverij.nl heeft onlangs samen met een de heer Van den Berg, bestuurslid van Kwakzalverij.nl een klacht op persoonlijke titel ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC) betreffende misleidende reclame-uitingen door Xlens BV. Op zich al opmerkelijk omdat Xlens maandelijks meer dan 4 miljoen lezers bereikt en daarover van niemand een klacht heeft ontvangen.

Xlens voelt zich aangesproken en ziet deze uitspraak dan ook zeker als een trigger om de onderliggende onderzoeken te verbeteren. Al vóór de eerste uitspraak van de RCC heeft Xlens de twee klachten van VtdK serieus genomen en heeft Xlens de desbetreffende uitingen direct aangepast. Ná de uitspraak van de RCC hebben wij als Xlens organisatie getracht de aanpassingen verder zo goed mogelijk door te voeren en zijn wij inmiddels met een gerenommeerde Universiteit en dyslexie specialisten de eerste stappen aan het maken voor een degelijk wetenschappelijk onderzoek dat in elk geval voldoet aan de juiste richtlijnen zodat andere wetenschappers zich daar in kunnen vinden. Gezien onze behaalde resultaten uit het verleden zien wij dit onderzoek positief tegemoet.

Wat is het uiteindelijke oordeel van de Reclame Code Commissie?
De Reclame Code Commissie (RCC) heeft geoordeeld dat Xlens de kwalificatie “wetenschappelijk bewezen” en “hét hulpmiddel bij dyslexie” niet meer mag gebruiken. Dat is heel iets anders dan de eindconclusie die Broer Scholtens, auteur VtdK, in de kop van zijn artikel schrijft: Xlens-kleurenbrillen helpen niet bij dyslexie. De vraag kan dan ook gesteld worden wie zich hier nu professioneel en wie zich misleidend opstelt.

Onafhankelijk onderzoek onder Xlens gebruikers
Een zojuist gepresenteerd tevredenheidsonderzoek door het gerenommeerde en toonaangevend tevreden.nl onder Xlens gebruikers, toont aan dat klanten van Xlens bijzonder tevreden zijn over de service van Xlens en het effect van de kleurenfilters bij leesgerelateerde problemen. In een tijd waarin negatieve reacties gemakkelijk en zonder omwegen gedeeld worden, zijn we hier bijzonder trots op.

Bekijk de reviews

Meer dan 300 reviews van Xlens gebruikers in Nederland

Doe een onderzoek bij een van onze specialisten!

Bel direct voor een afspraak.

Vanuit Nederland:
088 26 31 207.
Vanuit België:
011 94 61 16.

U kunt ook een terugbelverzoek versturen.
U wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld door Xlens. Wij staan u in elk geval graag te woord!

Ja, ik wil worden teruggebeld.